Het is ons doel om het kindertehuis zelfstandig te laten draaien met inkomsten van het landbouwproject in Toffo en van de moestuinen bij het tehuis. Denk hierbij aan de verkoop en eigen gebruik van fruit, groente, palmolie en pluimvee.
Eind 2013 werd begonnen aan de bouw van een horeca-vakschool, deze staat op het terrein van Maison de l ‘Espoir. Deze horeca vakschool biedt een opleiding tot brood-, banketbakker of kok. De Horecavakschool is gecertificeerd, waardoor de diploma’s goed aansluiten op de vraag op de arbeidsmarkt.
In navolging van het succes van de horeca vakschool, is dit project in 2024 verder uitgebreid. Een kappers, kleermakers en administratieve opleiding is op het terrein van Maison de l’Epoir voltooid. Deze opleidingen worden alle gerund door de voormalig bewoners van het kindertehuis. Zij zijn alle gediplomeerd voor hun vakgebied en zijn daarom bevoegd om stagiaires op te leiden. Judith Dossou-Yovo begeleidt deze jong volwassenen in dit proces als ondernemer.
Ook willen we hulp bieden aan de jong volwassenen om een bedrijfje op te starten (al dan niet op het terrein van het kindertehuis) dat aansluit bij hun opleiding. De wens is dat in zo’n bedrijfje, indien mogelijk, stageplaatsen worden aangeboden voor de kinderen in opleiding.